25. syyskuuta 2024

ONKO ONGELMIA ALARAAJOISSA(suonikohjut,lihassärky ym,pika apu voisi olla tässä)

 

Näin yksinkertaisesta laitteesta sain apua moniin jalkaongelmiini.Rullaan jalkapohjiani useamman kerran päivässä,lukiessani kirjaa,tai katsoessani telkkaria,eli ei vie välttämättä lisäaikaa.Apua on tullut nopeasti, saan nukkua yöni rauhassa,ei tarvitse herätä levottomien jalkojen vuoksi hieromaan ja voitelemaan,kuten aijemmin.

Minun tapauksessani on perus-syynä ääreisverenkierron,etenkin laskimoiden heikosta toiminnasta johtuvat ongelmat. Vuosien varrella se on ilmennyt suonikohjuina,turvotuksena särkyineen,ilmeisesti myös ihottumana ja jalkapojien hilseilynä.Niveleni ovat hyvässä kunnossa,ainoastaan pahimmillaan ollessa varpaiden pikkunivelet aristi ja särkyäkin oli.

Haluan kertoa tästä itsehoitolaitteesta,jos joku kanssakulkija,blokiani lukeva saisi itselleen tai kaverilleen apua.Laite näyttää olevan koivua,luonnonmateriaalia,jolla myös on oma vaikutuksensa, tuskin muovilla olisi yhtä hyvä teho.Ostin rullauslaitteen markkinoilta hetkeäkään empimättä,koska olin jo pitkään siitä haaveillut,hintakin oli vain alennuksessa 4e. Kiitos tekijälle,kiitos Koivulle,että tässäkin muodossa saan apua Koivusta.

21. syyskuuta 2024

SALAKAVALIMMAN TERVEYSRISKIN PÄIHITTÄMINEN

Olette ehkä huomanneet miten joka tuutista virtaa pelottelua.Kun kassajonossa vilkaisee iltalehtien otsikoita,näkyy niissä vähintään kaksi pelko otsikkoa kissankokoisin kirjaimin.Eilisestä jäi mieleeni sodan eskaloituminen lähi-idässä ja rahat loppu sotessa,henkilökunnan irtisanominen massiivista.Ehkä sisäsivuilla olisi vielä ollut tieto miten lääkkeet loppumassa,toimituskatkoja.Ei tarvitse olla hörhö,mutta kieltämättäkin tulee mieleen,onko tämä tarkoituksenmukaista pelottelua? Katsellessamme ihmiskunnan historiaa,meitä on aina pyritty hallitsemaan pelolla,sitä käytetään kaikilla tasoilla ja sektoreilla,siihen ovat langenneet myös uskonnolliset johtajat.Diktaattorisesti hallitsevat johtajat ottavat uskonnon avuksi,kuten tänäpäivänäkin on havaittavissa. Pelon lietsominen on nykypäivänä tehokasta ja nopeaa,elämmehän maailmankylässä kännyköinemme.Hetkessä saamme tiedon tapahtumista planeettamme toiselta puolen, kuka ja mikä on kulloinkin voitolla tai tappiolla. Samoin sairaudet jotka voivat äityä epidemioiksi jopa tappaviksi,viimeisenä taisi olla apinarokko?

Jopa valtatiede on todennut pelon ja negatiivisuuden olevan terveysriski,pelolla hallitsemisesta puhutaan vähemmän,vaikka sitä tapahtuu perheissä,työpaikoilla kansoissa,sekä kansakuntien välillä. Tässäkin keskityn asiaan terveys-/sairaus näkökulmasta,joka on lempiaiheeni ja tämän blokin teemakin. Omakohtaista kokemustakin on pelottelu taktiikasta,minun 90v.lähes terveen mummelin tulisi syödä kolesteroli lääkkeitä,kun arvot ovat hieman koholla,samoin mieheni jolla jo loppu häämötti.Onneksi viisas Neurologi totesi,ei lisä lääkityksia,niistä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä(aijemmin oli jo kokeiltu monia k-lääkkeitä,kaikista tuli voimakkaita sivuoireita) Joskus tuntuu että lääkebisnes on tärkeämpää kuin meidän terveys? 

Miten sitten pysyä tasapainossa ja turvassa tässä pelkoviidakossa?Ehkäpä tärkeintä on opetella näkemään kaiken tämän läpi ja taakse.Itse kutsun ja vertaan sitä hiiren kolosta katselun muuttamiseksi Kotka- kondoliinin laajennettuun näkemiseen,mietitäämpä mikä ero siinä on? Hiiri näkee pienen pisteen ja palan, Kotka kymmeniä hehtaareja,jopa veden syvyyksissä uivan kalan,napatakseen sen poikasilleen. Meillä ihmisillä näyttää olevan taipumus ajautua syvään kriisiin,ennenkuin heräämme ja olemme valmiit muutokseen ja tämä muutos onkin juuri se,josta haaveilimme,tai jopa uskomaton"sattuma". Näin näyttää tapahtuvan yksilön,sekä kansojen,että ihmiskunnan kohdalla! Tuon keskellä olemme nyt,ei sen kummempaa,mutta tilannetta käytetään tietyillä tahoilla hyödyksi,povataan ydinsotaa,maailman loppua,tai ainakin planettamme käy elämiskelvottomaksi. Hälytyskellot soi,mutta lamaannummeko vai  heräämmekö toimintaan? Muutammeko elintapojamme,tyydymmekö vähempään,vai jatkammeko entiseen malliin.Sama pätee terveys-/sairaus sektorilla,lääkitsemme oiretta,ei perussyytä elintapoja muuttamalla.Lääketehtaat ja suurfirmat eivät ole kiinnostuneet meistä ja terveydestämme,kunhan kulutamme ja bisnes pyörii.Kestääkö kehomme,ja mielemme,tai planettamme,se ei heitä kiinnosta todellisuudessa,silmän lumeeksi korkeintaan!

En missään nimessä halua pelotella,vaan rauhoittaa.Nähkäämme kaaosten ja kriisien ohi ja läpi,jolloin alamme nähdä,suorastaan luoda uutta parempaa.Otan hyvin yksinkertaisen esimerkin,voisimmeko roskien keruu kamppanjan tilalle ottaa,Roskaamattomuus Viikot,tai kausivaate hullutuksen tilalle paketteineen,kestävyys,terveellisyys ajattelun ja toiminnan.Lentopostissa tulee kollit saastuttaen ilmaa ja taloyhtiöitten pahvinkeräysastiat täyttyy,pursuilee yli äyräiden.Meidän on aloitettava itsestämme,niin vastuuta terveydestämme,kuin muuttaaksemme maailmaa.Olemme terveyden vaalimisen ulkoistaneet, kun se tulisi sisäistää.Paras hoitaja asuu sisällämme,mutta se kaipaisi tuekseen ammattilaisia ennalta ehkäisyyn ja hoitoon,mahdollisimman lempein keinoin.

Uskaltauduin tämän postauksen laittamaan,kuunneltuani 14.9 laitetun postauksen you tube "Projekti planetta maa"; "Terveyden hullon rappeutuminen". Postauksen tekijä Kati,on myös Sairaanhoitaja. Muistin oitis että noista samoista teemoista olen myös itse kirjoittanut kirjoissani;Eheytyminen 2008 ja Ihmeitä tapahtuu 2004,pitipä tietyiltä osin lukasta ja tarkistaa,etenkin ihmeissä sivulta-220,"Tulevaisuu -den näkymiä". Tämä aihe on viikkoja pyörinyt mielessäni,nytpä vihdoin jaoin sen kanssanne,kiitos jos jaksoit lukea ja vaikkapa pohtia mielessäsi,jakaa kavereiden kanssa!! Kaunista Ruska aikaa,uskoa luottamusta,ELÄMÄ KANTAA  ja sitä voimme parhaitten tukea positiivisella asenteella.