2. syyskuuta 2020

TERVEYDEN SYVEMPI OLEMUS?

Oletko miettinyt terveyden määritelmää,eli mitä on terveys,kuka on terve?Opiskeluaikanani oli määritelmä; Terveys on sairauden puute,henkilö jolla ei ole sairauksia,on terve. Jotensakin tuon kaltainen se määritelmä oli.Varmaan lääketieteellinenkin määritelmä on muuttunut,mutta meidän itsekunkin olisi hyvä pohtia mitä kaikkea terveyteen kuuluu,vai onko se pelkkä fyysinen ja psyykkinen terveys?
Moni on kokenut löytäneensä paljon rikkaamman,terveemmän elämän menetettyään jonkun aistin tai vammautunut.Asiasta on kirjoitettu monia kirjoja,muutamia olen niistä lukenut.Luopuessaan saa,
pätee tässäkin.Jollekkin tuo tie voi olla sysäys henkiseen heräämiseen,kokonaisvaltaiseen terveyden löytämiseen.

Sanonta,Terve sielu,terveessä ruumiissa,sanoo tiivistetysti asian.Samoin;Henki-sielun maallista majaa tulee hoitaa hyvin. 
Luontaiseen terveydenhoitoon ja itsehoitoon kuuluu kokonaisvaltaisuus,fyysinen kokonaisuus ja lisäksi psyykkinen,henkinen ja hengellinen.Kaikessa pyritään tasapainoon,synkronismiin,siitä aijon kertoa seuraavana.

MIETITÄÄMPÄ YHDESSÄ MITÄ KAIKKEA KUULUU TERVEYTEEN?

Silloin tällöin kuulee sanottavan; Siinä on sitten niin terveen tuntuinen,tasapainoinen ihminen.
Mistähän mahtaa johtua,että se heijastaa ihmisestä ulospäin.Ennenkuin jatkat lukemista,voisit miettiä ja vaikkapa kirjata ylös paperille,vertaillen myöhemmin tähän tekstiin.Teen luettelonomaisen koosteen,tee halutessasi samoin.

- suhde itseen,ympäristöön,muihin ihmisiin on kunnossa.
- positiivinen elämän asenne,yhteys luontoon.
- omaa hyvän itsetunnon,kunnioittaa ja rakastaa itseään
- uskaltaa tunnustaa virheensä ja heikkoutensa,mutta ei suostu kynnysmatoksi
- on löytänyt omat sisäiset voimavaransa,korkeamman itsen ja sen myötä yhteyden suurempaan.

Luetteloa voisi jatkaa,mutta näistä jo voimme ymmärtää että ne kuuluvat terveyteen.Kuta useampi noista terveyden tukipilareista puuttuu,tai on heikko,sitä suurempi riski on epätasapainoon ja altistuminen sairauksille. Nämä luettelossa olevat ja paljon muuta,ovat haasteita terveydelle siinä kuin liikunnan puute,epäterveet elämäntavat ja ravitsemus.Jos ihminen on täynnä pelkoja,vihaa,
kateutta,hyväkin ravinto voi"hapata myrkylliseksi"

Nyt koronan keskellä sanoisin,toimi asiallisesti,mutta ei pelolla,pelko laskee immunipuolustusta,
altistaen muillekkin pöpöille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti