31. heinäkuuta 2024

UUTTA OPPIMASSA JA JAETTAVAKSI

"EI MITÄÄN NIIN PAHAA,ETTEI SIINÄ MYÖS HYVÄÄ",tätä vanhaa viisautta olen saanut kokea viimeisen vuoden aikana.Omaishoitajana toimiminen mieheni kunnon heikentyesä,puhkaisi Ruusun ja Reuman(se stressi,totesi Lääkäri),itsehoidon lisäksi on ollut pakko käyttää Cortisonia.Nyt sitten ilmeisesti sitäkin pukkaa elimistöni jalkateristä ja varpaista kutiavana ihottumana.Tiedän kokemuksesta ettei elimistöni oikein tahdo kestää kemiallisia lääkevalmisteita,mutta kahdesta pahasta on valittava pienempi paha.Reuma ja Vyö-Ruusu on hyvässä hallinnassa,vain 5 mg päivässä cortisonia ja arpien hoito ruusun jäljiltä. Ihottumaa en halunut enää hoitaa cortisoni voiteilla,vaan luonnonmukaisesti,joten laitampa tähän vinkiksi jakoon.

1. Alaraajojen aineenvaihdunta ja verenkierron aktivointi jumpaten,hieroen ja ylhäällä pitäminen tärkeä.

Jalkakylvyt: Lämpöistä vettä lähes puoli ämpäriä,2 rkl karheaa merisuolaa,2-3 rkl omenaviinietikkaa. Upota jalat veteen(veden tulee ulottua puolisääreen) Pidä siinä aina n,5 minuttia ja käytä sitten kylmässä vedessä,jonka olet varannut siihen viereen.Toista tätä useita kertoja puolen tunnin aikana,se on vaihto-lämpö hoitoa samalla,aktivoiden tehokkaammin myös laskimoiden toimintaa.

Kuivattuasi jalat huolella,hiero niitä laskimoverenkiertoa elvyttävällä voiteella,kuten Hevoskastanjaa sisältävällä;Aesculus,Hamamelis,Paeonia cream (Helios Homeopathy) Löytyy Luontaistuote kaupasta. Apteekista löytyy myös vastaavaa laskimoverenkiertoa aktivoivaa tuotetta, Hirudoits tai sinne päin,sekin tuntui hyvältä. Ihottuma alueelle varpaissa ja jalkapöydälle teen tehokkaan sekoitteen Tea-tree+ Lavendel 5 tippaa kumpaakin 30ml öljyä sekoitettuna,esim Jojoba tai rypäleen siemenöljy. Voi paremman puutteessa tehdä hyvän laatuiseen ruokaöljyyn.   

2. Elimistön happo-emästasapaino on useinkin hapan,joten kannattaa myös sisäisesti käyttää Omenaviinietikkaa,se hoitaa nopeasti emäksisempään suuntaan.Päivittäin 1 rkl o-v etikkaa lasillisessa vettä juoden. Sitruunan mehu sekä kylvyissä että sisäisesti on myös hyvä lisä.

3, Apua ja tukea löytyy myös monista vitamiini ja hivenaine lisistä,kuten a,c,d-ja b-12 vitamiinit. Hivenaineista otin käyttöön Sinkin lisäksi Kuparin,joka tehostaa sinkin imeytymistä.Calsium ja Mangnesium onkin käytössäni lähes jatkuvasta.

Jatkossa kokeilen käyttää myös yrttejä jalkakylvyissä,nyt tilanne on niin hyvä näillä konstein etten sekoita muuta,esim, Piharatamo pyörii mielessä.