3. syyskuuta 2018

MUUTOS LISÄÄ LUOVUUTTA

Luin juuri aivotutkijoiden artikkelin,kuinka uusiin asioihin,harrastuksiin,tehtäviin,liikuntaan ryhtyminen edistää aivotoimintaa,estäen kutistumista,rappeutumista joka iän mukana on uhkana. Jopa uusia ratoja,yhteyksiä on mahdollista kehittyä ikääntyneenkin aivoissa.Kannattaa siis hypätä tutuilta urilta uuteen,oppimisessa,harrastuksessa tai vaikkapa itsensä hoidossa.

Olen nyt ollut kuukauden maidottomalla,viljattomalla ja hyvinvoinnin lisäksi on luovuus kukkinut.
Uusia reseptejä,kokeiluja,yllättäviä makuelämyksiä löytyy,eikä oikeastaan epäonnistumisia ollenkaan.Luova intuitio lienee apuna?Kaupoista löytyy vastineita kaikelle entiselle,totutulle.
Maidon vastikkeena olen käyttänyt Kookkosmaitoa,jugurttia,kermaa,juustoa,pidän niiden mausta enemmän kuin Soijasta(ovat myös aidompia ja terveellisempiä).Olen Kookkosmaitoon tehnyt riisipuuroa ja maissipuuroa kun joskus iskee aamupuuron kaipuu.Maissijauhon tulee olla se karkea,pollenta,joka on kuin mannaryyniä.Se on myös rieskan leivonnassa hyvä,puolet sitä ja toinen puoli riisijauhoa.

Kokeilimpa kahvikakunkin leipoa.Äitini antama hapankermakakku sai uuden version,ohje tässä:

Kookkoskermakakku:
1-2 munaa
1dl ruokosokeria
1½ dl kookkoskermaa tai jugurttia
1½ dl maissijauhoa(karkeaa)
1½ dl riisijauhoa
2 tl leivinjauhetta(jos jugurtti voi osan korvata soodalla)
vajaa dl rusinoita
Jos kerma on vähärasvaista voi lorauttaa öljyä n ½ dl

Vatkaa muna-sokeri seosta lyhyen aikaa,sekoita kerma ja jauhot leivinjauhon kera hyvin,ei vatkata.Jos käytät jugurttia,sekoita sooda siihen.

   -------------------------------------------------------------------------------------

Aijemmin tässä blokissa on tereysrieskan ohje(gluteeniton ja norm.) Viljattoman rieskan teen samoin mutta jauhoina on maissi-ja riisijauho.Siemeniä,kuten pellava-,seesam-,ja auringonkukansiemen runsaasti,samoin porkkanaraastetta 1-2 dl puolenlitran taikinaan.Suolaa 1tl,öljyä 1dl,rusinoita,jos haluat.Mausteeksi käy esim.fenkoli,kumina.unikonsiemen makusi mukaan.Jos sinulla on nokkosta tai villiyrttejä kuivattuna,niillä voi myös vaihdella makua ja lisä potkua.

Parasta sokeria on ruokosokeri,hunaja ja vaahterasiirappi ja niitäkin kohtuudessa ja suolana jodioitu ruususuola niiden runsaan mineraali ja hivenainepitoisuuden vuoksi.Jopa Diapeetikot voivat kohtuudessa käyttää ruokosokeria(etenkin Boliviasta tuotu,saa Masajan kautta ja tutkimukset on tehty Kiinan Lääketietellisessä laboratorioissa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti