13. toukokuuta 2019

VOIKO IHMISKEHO OLLA NOIN HERKKÄ REAKOIMAAN?

Olen kertonut aijemmin kuinka sain säärieni ihottuman paranemaan itsehoidolla.Suurimpana tekijänä lienee viljaton,maidoton ruokavalio.Kun kutiava,tosi pahan näköinen ihottuma paranee noilla tekijöillä,on melko helppoa pysyä"kaidalla tiellä",eli nähdä vaivaa ja kieltäytyä houkutuksista.Pääsiäisenä ja äitienpäivänä tuli kokeiltua muutama suupala kakkua,kun en ollut tehnyt korvaavaa herkkua itselleni,sillä seurauksella että kutiava ihottuma nilkkoihin tuli oitis.Korjasin harhaaskeleeni ja kehoni kiitti paranemalla,ensin lakkaa kutina ja sitten häipyy ihottuma.Joskus ajattelen että onkohan tämä psyykkistä,ei sitäkään tule sulkea pois,voi osatekijänä olla hyvinkin?

Kehon ja mielen herkkyydestä kertoo tämä toinenkin tarina.

Kun palasimme Tenerifalta puolenvuoden matkalta,nousi verenpaineeni sairaaloisiin lukemiin.
Minulla on aina ollut alhainen tai normaali paine.Erikoista oli se,että vain yläpaine huiteli 175-200 välillä,lepopaineen pysytellessä normaalina 65-80 välillä,samoin syke norm.rauhallinen.Aloitin hoitaa samoin kuin pari vuotta sitten,hiven-ja kivennäisaineet+vitamiinit,joilla paineet normaalisoitui(olen kertonut aijemmin tässä blokissa siitä) Lisäksi hankin Orapihlaja uutetta,koska tiesin sen laskevan verenpainetta tehokkaammin,olihan RR huipussaan 214.

Tuloksia alkoi pikkuhiljaa tulla,mutta edelleen paineita oli liikaa! Jatkossa tein mielenkiintoisen havainnon,metsäluonnon ja musikin vaikutuksesta terveyteen,tässä tapauksessa verenpaineeseen.
Kun vaeltelin lähes 2 tuntia metsässä,veden läheisyydessä,puita halaillen,laski paine 40 pykälää.
Toinen kokemus oli musikin vaikutuksesta.Pääsimme vihdoinkin kaivattuun klassisen musikin konserttiin,nautinto oli mahtava ja olo kuin pilvissä,ei muuta huumetta kuin musikki.Halusin katsoa kotiin tultua verenpaineen,se oli 135 ja viisituntia aijemmin 175. Pitihän tuokin kokea kantapäänkautta,ei vain teoriassa.

Vointini on ollut muuten niin hyvä että olen uskaltanut"puoskaroida"kerrotulla tavalla,mutta tarkoitukseni on mennä lääkärille ja saada kaikki asianmukaiset tutkimukset syyn selvittämiseksi moiseen ja sitten kenties lääkitys mikäli on aihetta?En halua että aletaan summassa hoitaa oiretta,vaan on päästävä juurille(paitsi hätätilanteessa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti