10. elokuuta 2022

VILLIYRTEISTÄ APUA SÄRKYIHIN JA UNIVAIKEUKSIIN

Olin luvannut näistä yrteistä kertoa syksymmällä,koska niiden keruuaika on elokuussa.Kulkiessani juuri tuolla metsäpoluilla,huomasin kanervien olevan täällä Kontioniemessä parhaimmillaan.Mesiangervosta en tiedä,kun täällä ei niitä näy.

Mesiangervo on sekä kylpyinä,hauteina,että kuivarouhepusseina(kuten kaurapussit lämmitettynä)erittäin hyviä lihaskipuihin,särkyihin ja myös päänsärkyyn,(ellet ole herkkä sen tuoksulle) Siinä on salisiinia,kuten asperiinissa ja se onkin luonnonasperiinia,hoitaen kipujen lisäksi sydäntä,verenvirtausta edistäen.

M-angervot kerätään puhtailta alueilta varsi kukkineen,kuivataan esim pieninä nippuina hämärässä,ilmavassa tilassa,murskataan ja laitetaan pusseihin talven varalle ne ylimääräiset.                                                

  Käyttö:teeksi laitetaan 2tl mursketta teekupilliseen,hauduta 10min,juo lämpimänä tai kylmänä,riippuen siitä hoidatko päänsärkyä,flunssaa,vatsavaivoja.Laittaessasi haudetta kipukohtaan,keitä teetä useampi annos,kasta side,laita kipukohtaan ja kuivavaate päälle.Jalka-ja käsikylvyt voi laittaa vatiin,kokokylvyn ammeeseen.Ollessani töissä Rantasalmella Terveenelämän keskuksessa,oli ehdoton suosikki tämä kylpy. Lämmitetyillä kuivapusseilla on kätevä hoitaa kipeää ristiselkää,hartioita,niskaa ja mihin vain pussi taipuu. 

Kanervankukat kerätään ja kuivataan kuivurissa,saunanlauteilla tai uunissa alle 40 asteessa.          Käyttö; unihäiriöhin illalla(tai yöllä unikatkokseen)2-3 tl teekupilliseen,haudutus 90 ast.vedessä 10min,siivilöidään,juodaan lämpimänä hunajalla maustettuna(hunajakin rauhoittaa) Olen nyt kerännyt myös ruusunterälehtiä kuivaten saunanlauteilla jälkilämmössä pyyhkeiden päällä.Niissä on myös rauhoittava,sydäntä-ja untahoitava vaikutus ja ah mikä tuoksu ja väri teessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti