19. maaliskuuta 2017

TULIPAHAN TUOKIN KOETTUA KANTAPÄÄN KAUTTA

On se vain tuo ihminen sellainen kokonaisuus ettei sitä voi paloitella,nyt sen ymmärrän entistä paremmin.

Olin aijemmin lukenut että jos joku alue kehossa on sairas,tai vajaatoiminen,
koko keho siihen reagoi.Siinä kehoitettiinkin mieltämään keho ikäänkuin yhtenä soluna,jos varvas on kipeä,on se koko kehon ongelma.Tuntui silloin vähän oudolta ja liioitellulta,vaan ei tunnu enää.

Tullessamme helmikuun lopulla kotiin 4 kk.den ulkomaan matkalta,kompastuin ulkorapuilla laukkuineni ja vas.ranne murtui.Se on ollut kipsissä reilut 3 viikkoa,
opettaen kärsivällisyyttä ja hiljentämään vauhtia.Tärkein opetus ja havainto on kuitenkin ollut kehon kokonaisvaltaisuus ja yhteistyö.Pian sain huomata miten kaikki liittyy kaikkeen,koko keho menee vähän kuin kipsiin.Minulle neuvottiin kipsikäden jumppa liikkeet,mutta sain pian huomata miten hartiat,selkä ja jalatkin tarvitsivat jumppaa,etteivät vallan lukkiudu.Melkeimpä hauska oli huomata että oikea käsikin tuli ikäänkuin tyhmemmäksi,asiat jotka norm.sujuu yhdellä kädellä,ei nyt sujunutkaan yhtä hyvin.Heitin huumoria kädelleni;noinko kovasti sinä kaipaat kaveria.

Jäin miettimään,onkohan varsinkin meillä iäkkäämmillä niin,että jos polvi,
lonkka,tai olkapää sairastuu ja vain sitä hoidetaan,pian koko keho jäykistää,
menettää tasapainonsa ja toimintakykyään,eikä aikaakaan kun ollaan rollaattorin
kanssa liikenteessä?Samoin kun johonkin vaivaan aloitetaan pitempiaikainen lääkitys,pian on tarvetta moneen muuhun lääkkeeseen.Tarkoitan että mahdollisimman kauan kannattais ennalta ehkäistä ja hoitaa luonnonmukaisesti,
ettei kehon ja elimistön tasapaino horju.Ravinto,lisäravinteet ja jumppa on ollut hoitona kätenikin murtumassa,enkä juuri ole särkylääkkeitä käyttänyt.Rtg kuvissa todettiin että luustoni on erittäin vahva ja kipsinkin saan normaalia nopeammin pois,eli 4 viikkoa.

Meidän tulee myös muistaa se suurempi kokonaisuus,ei keho ole irrallinen olento,vaan siihen yhdistyy mieli ja henkinen ulottuvuus.Solusi kuuntelevat mitä mielessä liikkuu,positiivista vai negatiivista ja saammekko tukea ympäristöstä.
Noilla kaikilla on uskomattoman suuri vaikutus terveyteemme ja parantumiseen. Olen etuoikeutetussa asemassa,mutta ajattelen niitä monia yksinäisiä,joilta tuki puuttuu,vaatii todella paljon pysyäkseen positiivisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti