24. lokakuuta 2021

PUNAJUURI,KEHOA,MAKSAA JA VERTÄ PUHDISTAVA RAVINTO

 Tein tänään pitkästäaikaa punajuurihyvettä,ah niin hyvää ja terveellistä.Melkein tunsin syyllisyyttä että se on ollut vähän unholassa,vaikka sen kuuluisi olla kausiruokana ajankohtainen.Reseptin on tuonut minulle aikoinaan eräs kesälomalais talkoolainen Honkaniemen kurssi-ja lomakodille,kiitos hänelle.Teimme hyvettä usein siellä,koska se oli kovin tykätty ja hieman poikkeava totutusta.

Nyt kun ruoka-aineet ovat kallistumassa,punajuuri ja sipuli ovat edullisia ja niiden terveysvaikutukset mahtavia,ne puhdistavat elimistöä,vertä ja maksaa,ravitsevuutensa lisäksi.Laitampa tähän reseptin uudestaan,ei tarvitse etsiä blokin alkutaipaleelta.

PUNAJUURIHYVE (tai pata,nimi oma keksimäni) Mieluiten luomupunajuuret,nitriittejä vähemmän.

5 keskikokoista punajuurta , 2 isohkoa sipulia, 1-2 kasvisliemikuutiota, 1 pakkaus sinihomejuustoa,tai maun mukaan. Halutessasi voit laittaa valkosipulia,meiramia ja basilikaa,mutta ei tarpeellista.

Kuori punajuuret ja sipulit,pilkkoen ne suikaleiksi kuten ranskanperunat. Laita kattilaan kaikki aineet ja vettä juuri sen verran että kasvikset peittyy.Keitä hauduttamalla pehmeäksi,mutta ei niin että rakenne rikkoutuu muusiksi. Lisää sinihomejuusto pieninä paloina keittämisen loppuvaiheessa ja nestettä tarvittaessa. 

Voit halutessasi tehdä suuren annoksen,säilyy hyvänä myös pakkasessa,tai voit syödä eka päivänä muhennoksena ja toisena päivänä lisätä nestettä keitoksi,on kuin Borssikeitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti