5. heinäkuuta 2022

PIENIÄ VINKKEJÄ KESÄHELTEELLÄ HOITAUTUMISEEN

 Kesää on ilolla tervehditty,muistettu hyvä nesteytys ja suojattu ihoa,päätä liialliselta auringolta,mutta silti voi jokunen ongelma yllättää.Jotkut meistä ovat erikoisen herkkiä itikoiden ym pörriäisten pistoille,saaden valtavat paukamat iholle,Etenkin heillä on hyvä olla mukana Laventelli pullo,100% Aromaattinen öljy on paras,ilman keinohajusteita.Saa luontaistuotekauppojen lisäksi useista apteekeista,tavaratalojen luontaisosastoista.Pistoksen paikkaan heti pisara sormenpäällä ja laajempaan käyttöön sekoitus öljyyn. 1 rkl hajusteetonta,aitoa öljyä,kuten Jojoba,rypäleensiemen,johon n.3 tippaa Lavendellia.Tämä silloin jos on laajemmalla alueella pistosjälkiä ja punoitusta. Sama sekoitus käy myös palovammaan,olkoon se auringon aiheuttama,tai uunin ja hellan aiheuttama. Pohjaöljyksi käy myös kylmäpuristettu Oliviöljy,jota tulisi löytyä jokaisesta keittiöstä,koska se on öljyistä parhaasta päästä,myös ruuan laitossa,salateissa.Jos selkä ,vatsa tai käsivarret punoittaa liikaa,kotihoitona voi laittaa kylmäkääreet,vaihtaen niitä aina kun kääre on lämmennyt.Suuremmat ja syvemmät palovammat kuuluvat aina ensiavun piiriin.

Minun ensiapupakkaukseeni(tai paremminkin kassiini)kuuluu aina Lavendelli,RescueRemedy,joista ensimäistä käytetään vain ulkoisesti ja jälkimäistä myös sisäisesti ensiapuna.Molemmat ovat myös rauhoittavia.Jos matkalla vaikkapa univaikeuksia,sipaisu Lavendel.sekoitusta rintaan(tai yksi pisara) ja ongelmatilanteissa 3-4 tippaa vesitilkkaseen sekoitettuna suuhun,hetken pidättäen ennen nielaisua       (vaikutus alkaa jo limakalvolta)

Tietenkin pidän myös Kuusenkerkkäuutetta pipettipullossa mukana jos flunssaoireet,tai kurkkukipu yllättää ja nyt myös kokemusta punkkisodassa.Taisin huumata ne punkit ja ei päässyt iho infektoitumaan.  Matkoilla olen voinut auttaa monia tippapulloineni ja saanut hyvää palautetta.

Hyvää turvallista kesän jatkoa,pidetään itsestä ja toinen toisistamme hyvää huolta,nautitaan!!!


Kuvassa Ruusutippoja ja Ruusuvettä syntymässä,sekä ulkoiseen että sisäiseen käyttöön.On myös rauhoittava vaikutus.Tippoina myös intuitiota,luovuutta lisäävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti