21. maaliskuuta 2023

VINKKEJÄ EDULLISEEN,RAVINTORIKKAASEEN SUUNTAAN

 

Kuivattujen sekahedelmien terveellisyydestä oli tarkoitus kertoa jo joulun aikoihin,koska ne kuuluvat jouluun.Käytin kuivattuja sekahedelmiä elävän ravinnon vuosinani makeuttamaan ja täydentämään ruokavaliotani,sain silloin myös tutkittua tietoa mikä niistä tekee niin täysipainoista ravintoa.

Meillä pohjoismaissahan ei juurikaan tuoteta luumuja,aprikooseja,viikunoita,vaan ne tulevat kaukaisista maista ja kerätään ennen täyttä kypsymistä,kestääkseen kuljetuksen aina pöytäämme saakka hyvänä.Kuivatukseen menevät hedelmät taas saavat kypsyä täydellisesti ja juuri siinä loppuvaiheessa niiden vitamiini ym ravintopitoisuudet nousee täyteen mittaansa. Näin ollen kuivahedelmien esim.vitamiinipitoisuudet ovat huomattavasti korkeammat kuin ulkolaisten tuoreiden hedelmien.Kuivauksessahan vain nestepitoisuus vähenee,ei juurikaan tärkeät vitamiinit ja entsyymit. Kun sitten vain huuhtelet ja liotat 1 - 2 vrk,säilyttäen jääkaapissa,on sinulla näitä vitamiinipommeja koko viikoksi laittaa aamupuuron päälle,jugurtin,viilin,myslin kanssa,sekä musiikin, mitä ikinä keksit välipalaksi tai pikku lounaaksi.

Toinen terveellinen ja edullinen vinkki minulla on idättäminen. Idätettäessä nääs lisääntyy vitamiinit,hivenaineet ja ne tuiki tärkeät entsyymit. Idätykseen käy esim,herne,linssit,auringonkukan siemenet,mungpavut,sinimailanen. Niitä voi popsia sellaisenaan äkkinälkään ja vihersalatteihin ne ovat mahtava lisuke. Kuitua tulee samalla runsaasti,pitäen vatsan toiminnan hyvänä.

Idätys ohjeet löytyy tästä blogista aijemmista teksteistä,joten en niitä toista.Mukavaa kokkailua ja nautinnollisia ruokailuhetki 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti