29. tammikuuta 2023

RUOKATEOLLISUUS,MIKÄ SANAHIRVIÖ JO SANANA?

On todella virkistävää käydä täällä Tenerifan Puertossa kaupoissa,etenkin ruokakaupoissa ja torinomaisissa halleissa.Täällä on kivijalka kauppoja,kuten vihannes-hedelmä,kala ym.Tänään kävimme ystäväni Tertun kanssa hänen autollaan,kahdessa torikaupassa,johon maalaiset tulevat viikonloppuisin myymään tuotteitaan.On laidasta laitaan,luomua unohtamatta.Suuremmat ostoskeskuksen tyyppiset ovat kaupungin ulkopuolella,mutta niissäkään en ole huomannut hyllyjen notkuvan valmis,tai puolivalmis pakkauksia,korkeintaan salattisekoitusta tuoretuotteena,ei mässöinä.Joku voisi todeta täkäläisten olevan kehityksessä jäljessä,mutta minusta päinvastoin!

Meillä esimerkiksi pohjoismaissa on annettu suurien kauppaketjujen tuhota pienet yritykset,niin alkutuotannosta,kuin kuluttajan käyttämät kaupat.Me on annettu edistyksen ja ainaisen kiireen saattelemana tuhota ruokamme ja sitä mukaa terveytemme.Pistää miettimään mikä ja kuka tämän kaiken takana on.Ruoka olkoon lääkkeesi,mutta se lääke tuhotaan massaviljelyllä,tehotuotolla ja ruokateollisuuden käyttämillä lisäaineilla.Jos niitä sallittuja lisäaineita on monia joka tuotteessa jopa lasten ruuissa,mikä on tulos? Sairaudet jo kasvuiässä,fyysisesti,tai psykkisesti. Mielenterveys ongelmat ovat nousseet otsikoihin ja pohdintaan,onko koulu,päiväkoti,vai kiireiset vanhemmat syyllisiä???

En halua pelotella,mutta herätellä miettimään kuka ja mikä on se taho joka vie meitä kuin pässiä narussa? Onko jossain kuin tuhohirviösysteemi josta tarkoituksella ihmiskuntaa manipuloidaan,alistetaan,viedään päätäntävalta luonnolliseen terveeseen elämään. Pelko ja uhkakuvat ovat siihen mainio ase.Ne ovat myös ravinnon lisäksi tuhoamassa terveyttämme. Epäilenpä vahvasti,että samat tahot ovat myös l ä ä k e p i s n e k s e n  takana.Olisipa upeeta jos nuoret heräisivät perustaen ruokarinkejä ostaen suoraan tuottajilta ja mieluiten puhtaasti tuotettuja elintarvikkeita.Tuottajakin saisi paremman palkan itselleen.Tällainen toiminta oli käynnssä 20-30 vuotta sitten,mutta se tuhottiin keinotekoisin arkumentein,munissa tuli olla tark,leimat ja bakteerit kuulema leviää!? Omilla valinnoilla voimme jotain vaikuttaa ketjujen monoboli asemaan.

Ruokateollisuus-Lääketeollisuus,ihminen siinä välissä nähdään kuin meganisena,kemiallisena robottina,ilman henkis-sielullista olomuotoa.Pakko puhua karrikoiden että heräisimme ennenkuin on myöhäistä.   

2 kommenttia:

 1. Kiitos Aila hyvästä kirjoituksesta!
  Olet asian ytimessä. Ruoka ja sen ravintoarvot on hyvän terveyden edellytys. Ruokailun rytmi on samassa rytmissä kehon solujen rytmin kanssa silloin ei tule ristiriitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin,kiitos Eeva,kuunnellaan solujamme ja kehon,vuodenaikojen rytmiä

   Poista