28. lokakuuta 2023

TIETOA SUOLASTA JA SEN LAADUSTA

Lupasin kertoa suolasta omana otsikkonaan ja tässä se tulee.Suolasta puhutaan jo meidän Kristittyjen Raamatussakin,joten viitannee sen tärkeyteen. Meillä Suomessa monet tahot ovat julistaneet suolan pannaan,jopa terveiltä ihmisiltä sillä seurauksella,että epänormaalien,outojen oireilujen taustalta on löytynyt suolan puute. Äärimmäisyyksiin meno on useinkin tuhoisaa. Näyttää tässäkin siltä,että ei vain määrä,vaan laatu on se ratkaiseva?

Moni meistä on luottanut merisuolaan,harmaaseen tai puhdistettuun,jodioitua kuitenkin,koska jodia ainakin täällä pohjois-maissa saadaan liian vähän. Nyt meret saastuvat kovaa vauhtia,mitäs sitten?.Ruusu-ja Himalajansuola louhitaan jopa 250 m syvyydestä,siis menneisyydestä jolloin planettamme oli puhdas.  Moni kanssani on siirtynyt tuohon suolaan,sitä saa ihan normaaleista ruokakaupoista jodioituna tai ilman.

Omastakin kokemuksesta voin todeta suolan tärkeyden.Epämääräiset oireet lihaksissa,etenkin lihasryhmien kiinnityskohdat suuriin niveliin,kuten lonkat,olka-ja kyynärtaipeet olivat tiukat ja kipeät,eivät itse nivelet.Sanoinkin; Piuhat ovat kireällä. Kehoni kuuntelu ja ruokavalioni tarkkailu antoi taas kerran vinkkiä,mistä voisi olla kysymys? Kuten aijemmin jo kerroin,käytän runsaasti raakavihanneksia,marjoja,hedelmiä,sekä kypsennettyjä juureksia,kasviksia,eikä niihin laiteta suolaa.Koeta juoda runsaasti nesteitä,lähinnä vettä,mutta se ei tunnu pysyvän minussa,vaan virtaa lävitseni.Iho ja limakalvot ovat kuivat,hauraat.Totesinkin,olen kuin kuiva,halkeileva maa,joka ei pysty ottamaan vettä itseensä. Nyt olen melkeimpä suolakuurilla,eli jos ruuassa tuntuu menevän liian vähän,laitan juomaveteen suolaa hivenen.Meillä ainakin Pohjoiskarjalassa on erittäin hyvä,raikas vesi,ihmettelen kun kauppojen hyllyt notkuvat pullovesiä,limskojen lisäksi,niissäkin voi olla terveysriskejä,varsinkin makeutetuissa.Niin ja jos kyljessä lukee,ei lisättyä sokeria,siinä todennäköisesti on esimerkiksi Asparmiinia,joka on hermomyrkky,monissa maissa lailla kielletty,mutta ei Suomessa.Voi lapsiamme ja lisääntyviä aivoperäisiä sairauksiamme,onko yksi syy näissä? Jokatapauksessa aina tulisi olla tasapaino,myös suolan käytön suhteen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti