10. lokakuuta 2023

SAIRAUKSIEN TAUSTALLA USEIMMITEN EPÄTASAPAINO

Tulihan tuo koettua jälleen kantapään kautta.Useiden viikkojn ajan on kehoni reakoinut ja jumittanut oudolla tavalla.Olen leikkisästi todennut,että jaloissa sekä käsissä on piuhat liian tiukalla.Nyt kun en ala päästä sängystä ylös,enkä oikein tuoliltakaan,ilman tukea jostain kiinni ottamalla,alkaa vitsit olla vähissä.Lääkäriltä sain piikin pahimpaan hätään,eli nivelpussin tulehdukseen,muihin liikuntarajoituksiin se ei tietenkään auttanut.Kiinalaisesta akupunktiosta ja jäsenkäsittelystä oli apua ja avarsi näkökulmia

Aloin miettiä ravitsemustani viimeisen 6-7 vuoden ajalta? Tuolloin v. 2017 jouduin tekemään melkoisen remontin,lopetettuani vilja-ja maitotuotteet ihottuman takia.tällä muutoksella sääri-ihottumani parani reilussa viikossa.Tällä tiellä olen edelleen,tosin en aivan yhtä radikaalisti,silloin tällöin pieniä määriä siedän,mutta vähänkään enemmän,niin ripuloin ja kutina etenkin nilkkojen ympärille alkaa. Pistipä miettimään mitähän puutostiloja ja sitä kautta epätasapainoa kehossani onkaan? Pian oivalsin,saattaapi olla esim,B 12 ja 6 vajausta,niitähän viljoissa,etenkin rukiissa on.Myöskin suolaa käytän tosi vähän,koska ruokavalioni pääpaino on kasviksissa,enkä lisää niihin suolaa.

Sitten ee ku,B-vitamiinien hankintaa ja heti käyttöön(D,E sekä Ubikinoni minulla on ollutkin sudämen ja verenpaineen takia tukihoitona) Nyt jo tunnen positiivisen vaikutuksen,sen verran että tunnen oikealla tiellä olevani. Nivelissä minulla ei ola ongelmaa vaan nivelistä lähtevät lihasryhmät kalvoineen kiristää,  sen tunnen itse ja hoitajat totesivat samaa. Tämä on se epätasapaino,johon tahtomattani olin itseni saattanut ja nyt on korjauksen aika,sekä kertoa teillekkin lukijani että ollaan tarkkana ja kuunnellaan kehon/solujen viestejä. Himalajan suola jutusta kerron lisää myöhemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti