10. joulukuuta 2023

MUISTUTUS TASAPAINOSTA JA HUONEILMAN KUIVUUDESTA

 Noista otsikon aiheista molemmista olen kirjoittanut aijemmin,joten nyt vain lisähavaintoja tältäkin aamulta.Hämmästyttää kuinka yksinkertaisia ja käytännön elämästä noita vinkkejä löytyy,kun vain huomaamme kulkea silmät ja sydän auki.Pohjaksi on kyllä kerrottava että meidän 73 neliön kotimme tupruttelee lähes 10 l vesihöyryä viikossa,pysyäkseen suosituksessa,kosteus 30-50 välillä.Kun aparaatti sammuu,laskee kosteus alle 30,hyvin nopeasti ja kehomme limakalvot "protestoi". Totuuden nimessä on myös kerrottava,että mieheni happirikastin laitteisto ilmeisesti vaikuttaa huoneilmaa kuivattavasti,mutta aijempinakin talvina kosteutta on tarvittu.Samaan hengenvetoon on sanottava,astma,keuhko ym hengitystie ongelmista kärsivälle on huoneilman oikea kosteuspitoisuus erittäin tärkeä.

No,tässäpä tämän aamuinen havainto.Astianpesu kone jäi illalla pyörittämättä ja aamulla otin sieltä kevyesti pestyn puurokattilan.Koneen luukku oli kevyesti kiinni ja kattilan pohjassa hivenen jäännettä edellisestä puurosta,joka oli kuivunut niin tiukkaan ettei se suostunut irtoamaan normaali pesulla,tarvittiin raaputinta.(huom.ei pohjaan palanutta) Jäin miettimään,kuinka tehokkaasti kuiva ilma hakee tasapainoa,se imee mistä ikinä vain kosteutta löytää.Olen kuullut että jopa tapettien liimaukset voivat kuivua ja tapetit tippua seiniltä.

Tämä samansuuntainen tasapainon haku ja korjausliikkeet on havaittavissa kaikkialla,luonnossa,äiti-maassa,ilmastossa,niin myös terveydessämme. Joku rohkeni väittää ettei sairauksia itseasiassa olekkaan,  vaan paremminkin kehomme ja mielemme"hätähuutoja",jotain on mennyt epätasapainoon.Ajatellaampa vaikka  kohonnutta Verenpainetta,ennen kuin mittari ilmoittaa poikkeuksellisesta noususta,on elimistössä muhinut kuormitusta,esim,munuaisissa,sydämessä,stressiä j,n,e. Siinä vaiheessa tasapainotus olisi useinkin mahdollista ja tämä on se minun lempiaiheeni: Ennalta ehkäisevä terveyden hoito ja mikä parasta,useinkin ilman raskasta lääkehoitoa,luonnonmukaisin menetelmin,alkaen ravinnosta,täydentäen lisäravinteilla,yrteillä ym,sen kaltainen.

Huolehtiminen huoneilman laadusta,21 asteen lämpö on mielestäni riittävä,tuuletus ja rittävä kosteus,30-50 asteen välillä,pitää hengitystie ongelmat kurissa ja huonekukatkin kiittää,kukoistaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti