5. maaliskuuta 2015

APUA NAISTENVAIVOIHIN

Näin naistenpäivän lähestyessä haluan antaa vinkkejä toistuviin virtsatieinfektioihin ja hiivaisiin emätintulehduksiin. Näistä olen itse saanut apua ja voinut auttaa monia asiakkaitani työurani aikana kätilö-terveydenhoitajana. Lääkärin tarkastuksia ei tule laiminlyödä, vaan tämä kaikki on tehtävä yhteistyössä kierteen katkaisemiseksi.

Ohje hiivainfektioiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Omenaviinietikkaa sisäisesti 1 rkl lasillisessa vettä päivittäin ennaltaehkäisynä.
Infektion ollessa päällä voi annoksen kaksinkertaistaa.
Samoin voit käyttää alapesuihin ulkoisesti puoli litraa vettä, jossa on 2 rkl omenaviinietikkaa.
(myös Molkosan käy, jos olet tottunut sitä käyttämään)

Alapesuannoksen voit laittaa pulloon, jolloin saat juoksevan hygieenisen pesun.
Toinen vaihtoehto on varata pieni kippo ja pestä siinä kädellä tehostaen niin, että vesi paineella
menisi myös emättimeen.

Jos kutina ei hellitä, voi ottaa myös emätinhuuhtelun edelläolevalla laimennuksella tai hieman vahvemmallakin, esim 3 rkl.
Emätinhuuhtelu sujuu hienosti suolihuuhtelupussista. Huuhteluvesi pussiin, pussi seinälle hieman pään korkeuden yläpuolelle (tai pidetään toisella kädellä ylhäällä), viedään huuhtelu kärki emättimeen ja avataan lukitus letkusta. Toimitus tapahtuu tietenkin WC-pöntöllä.

Perusasioita on tietenkin puhtaus, niin alapään (ei kuitenkaan liikaa saippuapesuja) kuin hoitovälineiden.
Samoin ravinto; runsaasti kasvikunnan tuotteita ja niukasti eläinkunnan tuotteita, koska eläinkunnan tuotteet ovat voittopuolisesti HAPPOYLIJÄÄMÄISIÄ ja useinkin niin hiivainfektioista kuin virtsatieinfektioista kärsivien elimistö on liian HAPAN.

Myöskin riittävään veden saantiin tulee kiinnittää huomiota, 2-3 litraan vuorokaudessa puhdasta raikasta vettä, ei sokeroituja limskoja ja mehuja.Osa nestemäärästä voi olla yrttiteetä,tuoremehua tai kahvia (vältä kuitenkin runsasta kahvin juontia koska sekin on happoylijäämäinen)

Hyvää naistenpäivää! Rakastakaamme itseämme ja toinen toistamme sisaret!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti