4. maaliskuuta 2015

HENGITYSTIEINFEKTIOT

Näin flunssa-aikaan haluan antaa ensimmäisenä hyvän kotihoitovinkin flunssaan ja kurkkuongelmiin.
Ennen flunssakautta tulisi tankata monipuolisella ravinnolla, jossa on runsaasti marjoja, hedelmiä, vihanneksia, mieluiten tuoreena, käsittelemttömänä. Keittäminen vie suuren osan vitamiineista.
Tarvittaessa voi ottaa lisäravinteita ohjeiden mukaa ja ainakin D-vitamiinia pimeän kauden aikana.

"Resepti" flunssaan (ja myös ennaltaehkäisyyn) 

Yksi sitruuna, mehu puristettuna
Vajaa lasillinen vettä
2 ruokalusikallista juoksevaa hunajaa
2 valkosipulin kynttä puristettuna tai hienoksi kuutioituna
Sekoitetaan hyvin lusikalla tai tehosekoittimella

Nautitaan kulauksittain useammassa erässä.
Voidaan tehdä useampi erä kerralla, koska maku ja teho paranee seisotettaessa kansi päällä. Juomaa voi nauttia 1-2 lasillista päivässä hoidon aikana ja ennaltaehkäisynä 1-2 dl päivässä.

Kun flunssan ensioireet tunnistaa, on hyvä ottaa iso annos, 2 000 yksikköä C-vitamiinia (normaali annos 500 yksikköä eli 1 tbl päivässä). Jos tunnet kurkun kipeytyvän, laita heti luonnonkuituinen liina kaulaasi, mieluiten silkkinen ja väri sininen. Lepo on aa ja oo, jos suinkin mahdollista, koska silloin kehomme sisäinen terveyskeskus voi täysillä paneutua sairauden voittamiseen, kun muu rasitus on minimissään.

Flunssakautena on hyvä pitää kotivarastossa edellä olevia tarvikkeita, että parantavan "koktailin" saa mahdollisimman nopeasti.

Oman kokemukseni mukaan olen päihittänyt monta alkavaa flunssaa sairastumatta niihin (tosin sairastan harvoin). Nyt ollessani Tunisian matkalla iski flunssa kylmässä merituulessa ja kun meni puoli vuorokautta  haeskellessa tykötarpeita, ehti tauti päälle ja kesti 3 vuorokautta. Elikkä parhaat tulokset saa, kun aloittaa hoidon heti ensioireiden ilmaannuttua, tai ennaltaehkäisynä flunssakauden ilmaantuessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti