17. toukokuuta 2015

APUA NIVEL-JA LIHASKIPUUN,SÄRKYYN,KOLOTUKSEEN.

Olen tässä palstallani antanut ohjeita,vinkkejä kehon puhdistukseen.Joskus voi olla varsinkin mehupaaston seurauksena lihas-ja nivelkipuja,jopa kihti iskeä isovarpaaseen.Noin kävi aikoinaan minulle kun kuonat,virtsahapot lähtivät kehossani liikkeelle puhdistavien paastojen ja kasvisravintoon siirtymisen myötä.Kihti oireita oli ollut jo aijemmin vas.isovarpaassa ja kirjallisuudessa ei suositella mehupaastoja jos on kihti.Olin kuitenkin päättänyt puhdistautua ennenkaikkea myrkyistä(antibiotit ja särkylääkkeet)joten otin riskin.Lihaskipuihin olin jo tottunut mutta kihtivarpaani kiukustui ilkeäksi ja rannenivelet alkoivat oireilla.En tietenkään halunut syödä särkylääkkeitä,vaan aloin hoitaa puhdistavilla,särkyjä hillitsevillä kääreillä.

KAALI-JA RAPARPERIN LEHTIKÄÄREET:
Ota terveen,hyvännäköinen keräkaali,(parasta on luomu)irrota kaalista muutama lehti,silitä esim. kaulimella parhaat lehdet ja paksuimman ruodon voit ohentaa veitsellä.Kiedo mahdollisimman ilmatiiviisti lehti kipeään paikkaan.Nilkkaan,ranteeseen,varpaaseen saa itsekin laitettua,muualle kehoon tarvitset auttajan.Sido kaalinlehti tiiviisti luonnonkuitu kankaalla,harsolla ja sen päälle voit laittaa joustositeen jota saa apteekista.Parasta on laittaa kääreet yöksi,pysyy paremmin paikallaan eikä haittaa työskentelyä.Luonnollisesti vaihdetaan joka kerran uusi puhdas lehti.

Olin lukenut kirjallisuudesta että kihtivarpaan kaalikääre saattaa muuttua keltaiseksi yön aikana,mikäli nivelessä on runsaasti virtsahappoa.No tuohon en uskonut,mutta pakko uskoa kun näin kävi heti ensimäisenä aamuna,vihreä lehti oli muuttunut keltaiseksi.Pahimmassa vaiheessa laitoin kaalikääreen heti töistä tultuani,koska särky nivelessä rauhoittui heti.Varpaani punoitti ja kuumotti ja kun laitoin kääreen se viilensi ja särky loppui.En tarvinnut särkylääkkeitä ja vähitellen kihti parani.

Toinen ongelmapaikka oli ranteessani.Myöskin siihen käytin kaali-tai raparperinlehti kääreitä.Pahimmillaan oik.ranteeni oli niin kipeä etten töissä pystynyt mittaamaan verenpainetta. Kääre raparperinlehdestä tehdään samoin kuin kaali,mutta ruotoa ei saa leikata,koska happo voi polttaa ihon.Juuri näin minulle kävi kun olin epähuomiossa,(tiesin kyllä asian)ajatuksissani leikannut ruodon ohuemmaksi ja annoin olla kääreen päivän töissäkin kun se tuntui niin hyvältä.Illalla tunsin ranteen ihossa kirvelyä ja kun avasin kääreen oli siinä juuri ruodon kohdalla palovammat.Laitoin heti Laventellia(aromaattinen öljy)joka auttoi nopeasti parantumaan. Seuraavana aamuna menin töihin,näyttäen kättäni työkavereille todeten;hei katsokaa,tässä suuri parantaja luontaishoitaja,minuun voitte luottaa. Oli se muuten niin tehokas hoito ettei ranteeni ole ollut sen jälkeen kipeä,vaikka aijemmin vaivasi useita vuosia ja jouduin hoitamaan kääreillä 2-3 kertaa vuodessa,talvella kaalilla,kesällä raparperilla.

Raparperin lehdistä neuvotaan laittamaan saunanlauteille,tai aurinkoon lehtipeti jos on lihasvaivoja. Esimerkiksi selkäongelmissa käydään lehtien päälle makaamaan,tai istumaan jos on lonkka ja iskias vaivoja. Hoitoa suositellaan 15-20 min kerralla.

Olen kuullut että Kirvun luontaisparantolassa on hoidettu jopa arsenikkimyrkytys keväisillä koivunlehdillä.Lakanalle runsaasti koivunlehtiä ja siihen kääritään potilas kokonaan,lehdet imee myrkyn pois.Tämän kertoi Rantasalmella työskennellessäni eräs iäkäs asiakkaani,hän oli vienyt kyseiseen parantolaan isänsä,joka oli saanut tapetteja laittaessaan myrkytyksen.Koivunlehtikääreet olivat pelastaneet hänen isänsä hengen.Mikäpä ettei pienemmälle alueelle kehossa voisi kokeilla samaa?Kullä koivu on ihmeellinen auttaja,hoitaja,sen mahla,silmu-uute,tuhka ja nyt viimeisenä löytönä koivunpakuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti