10. toukokuuta 2015

MAKSASI JA KEHOSI PARHAAKSI?

Tiedotusvälineissä on viimeaikoina kannettu huolta suomalaisten maksan kunnosta.Tutkimuksissa on todettu etenkin maksan rasvoittumisen rajua lisääntymistä.Alkoholin lisääntynyt käyttö nähdään yhtenä,jopa ainoana syynä. Varmaankin alkoholi on niitä pahimpia,mutta ei suinkaan ainoa tekijä?
Olen tavannut henkilöitä jotka ovat lähes absoluutteja alkoholin suhteen ja silti sairastuneet maksakirroosiin.Uskon että alkoholin lisäksi tulevat ravinnossamme olevat lisäaineet,tarpeettomienkin lääkkeiden käyttö.Ei ole tarkoitus pelotella,koska sekin rasittaa maksaa,myrkyttynyt mieli vaikuttaa elimistöömme saman suuntaisesti kuin se mitä suuhumme laitamme.Tietoa ja tervettä harkintaa valinnoissa,vastuullisuutta oman terveyden suhteen,mikäli se on itsestä kiinni.

Maksaa ja elimistöä puhdistava ruokailun rytmittäminen,samalla hoituu painon hallinta,mikäli siihen on tarvetta.Tämä perustuu luonnolliseen elimistön toiminnan tukemiseen,antaen etenkin maksalle mahdollisuuden puhdistautua työnsä lomassa.Maksahan lepää yöllä ollessamme vaakasuorassa ja kaikkien elimistön toimintojen hiljentyessä.Jos aloitamme päivämme heti aamusta runsaalla valkuaista,rasvaa,hiilihydraatteja sisältävällä aterialla,joutuu maksa heti töihin,puhdistuminen jää tapahtumatta entisestä"lastista".Tässä ohjeessa ei ole kysymys ihmedietistä,vaan ruokailun rytmittämisestä.

TÄSSÄPÄ OHJE:(elämäsi kuntoon menetelmä)

*Aamupäivällä lounaaseen saakka,eli tuonne klo 11-12 tienoolle juodaan vain vettä,yrtti-tai pakuriteetä,tuoremehua.Tuoremehu mieluiten juuri puserrettua marjoista tai hedelmistä.Harjoitteluvaiheessa voit vähitellen pidentää aikaa jolloin käytät vain nestettä,eli opettaa kehoasi ja mieltäsi lempeästi.

*Lounaalla voit syödä sen myöhästyneen aamiaisen,tai normaalin lounaasi.*Iltapäivällä voit syödä normaalisti useammankin aterian välipaloineen.
Tietenkin on eduksi että ne ovat monipuolisia mahdollisimman terveellisiä,
runsaasti kasvikunnan tuotteita sekä keitettynä että raakaravintona.Muuten voit syödä mihin olet tottunut ja mistä pidät.Nykyisin kuitenkin suositellaan punaisen
lihan rajoittamista yhteen kertaan viikossa.

*Klo 18 jälkeen vain kevyttä,kuten hedelmät,marjat,maustamaton jugurtti ja tietenkin nestettä runsaasti. Koko päivän nesteen kulutus tulee olla n. 2 litraa,
vettä suurin osa,sehän myös huuhtoo elimistöä.

Tiedän ihmisiä jotka käyttävät jatkuvasti tätä systeemiä ja voivat hyvin.
Itse käytän muutaman kuukauden sessioita ja jo viikon kuluttua on oloni puhdistuneen tuntuinen,kevyt ja paino putoaa terveellä tavalla,reilun kilon viikossa.Painon putoaminen hidastuu,lakkaa,kun on saavuttanut normaalin painonsa.

Kerrompa tähän loppuun yhden 45v miehen tarinan varmemmaksi vakuudeksi.
Hänellä oli diaknosoitu maksakirroosi ja lääkärit tietysti tivasi joka käänteessä
paljonko sitä alkoholia kuluu?Mies sai aina selittää etten käytä alkoholia ollenkaan.Hän tuli hoitoon Rantasalmelle Terveenelämän keskukseen.Siellä selvisi syy hänen sairauteensa,ruokavalio oli grillimakkara,kahvi ja koka kola,
ym.t sen kaltaiset juomat.Hän oli makkarakioskin pitäjä tehden pitkiä päiviä,
epäsäännölliset työ ja nukkuma ajat. Hän toipui yllättävän nopeasti puhdistavilla
menetelmillä,kevytpaasto,kasvi-ja eläväravinto,luontaishoidot ja homeopatia,
lääkärin ohjeiden mukaan kaikki.Hän tuli elävän näköiseksi muutamassa viikossa
ja vajaan vuoden kuluttua hän ilmoitti saaneensa terveen paperit.Saamiaan hoito
ohjeita,ruokavaliota hän oli noudattanut kotihoidossa.Olin tuohon aikaan kyseisen hoitokodin hoitajana,hoitaen häntä kuten monia muita,kokien kuin
herätyksen ihmisten auttamiseksi luonnollisin lempein keinoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti