3. toukokuuta 2015

KASVISSYÖJÄN"MAKSALAATIKKO"(gluteeniton,lactoositon)

Monetkin näistä tarjoamistani resepteistä ovat vuosilta-92-2001 Kurssi-ja lomakoti Honkaniemessä
kehiteltyjä,yhdessä emäntien kanssa,tai heidän tuomiaan sinne.Talossa oli kasvis-kala linja ja ruokarajoitteet oli otettava aina huomioon.Laatikkoruuat ilman lihaa,samoin erilaiset rieskat olivat suosiossa,jopa niin että kaikki halusivat näitä ruokarajoitteisille tarkoitettuja.Aineet niihin ovat hieman kalliimpia,joten aloimme säännöstellä,gluteenittomat kävivät hakemassa rieskansa kyökin puolelta"tiskin alta"emännältä.

RIISI PÄHKINÄ LAATIKKO RUSINOILLA:

3dl täysjyvä riisiä (puuro-tai irtoriisi)
8dl vettä
1-2 kasvisliemi kuutiota(miel.luomua,lactoositon)
2dl murskattua hasselpähkinää tai mantelia
1-2dl rusinoita

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Laita huuhdotut riisit ja liemikuutio kuumaan veteen,keittäen n.30min,eli lähes kypsäksi.
Valuta ylimääräinen vesi lävikössä pois,mikäli tarpeen.Säästä liemi vuokaan laitettavaksi.
Sekoita joukkoon h-pähkinät tai mantelit,(voit laittaa myös mölempia)sekä rusinat makusi mukaan.
Huomioi liemikuution suolapitoisuus,käyttäen sen mukaan ettei tule liian suolaista

Voitele 2-3 litran vuoka öljyllä,laita seos vuokaan ja valmista lisää nestettä 2-3dl kuumaa vettä ½-1 liemikuutiota siihen sulattaen.Kaada nestettä päälle sopivasti,jättäen osan myöhemmin lisättäväksi jos
näyttää laatikko liian kuivalta.

Paista 150-175 asteisessa uunissa,keskitasolla 30-45min."Sitte ee ku syömään"keralla puolukkhillon
tai jonkun muun hapahkon kirpeän hillon. Voidaan myös pakastaa,paranee vain,elikkä voit tehdä isomman annoksen,osan pakastaen.

1 kommentti:

  1. Empäs ole suotta tätä reseptiä laittanut,nyt joulun edellä-23 näyttää sillä olevan kovasti kysyntää.Hyvää Joulua kaikille seuraajilleni ja terveellistä uutta vuotta!!!

    VastaaPoista