16. marraskuuta 2015

IHMEELLINEN KOIVUNPAKURI

Lueskelin kaikki kirjoittamani tekstit ja hämmästyin,miten olen voinut sivuuttaa ja unohtaa kertoa koivunpakurista,nytpä korjaan tämän puutteen.Saat kyllä tietoa gooklettamalla;koivunpakuri tai kirjallisuudesta,mutta haluan kertoa sen lisäksi omia sekä asiakkaitteni ja tuttujeni kokemuksia.
Esikäsiteltyä pakuria saa esim.luontaistuote kaupoista,mutta jos haluat kerätä itse puhtaasta luonnosta tosi aitoa pakuria,siihen tarvitset ohjeita tästä sekä edellä kertomistani lähteistä.

Koivunpakurilla on sekä ennaltaehkäisevä,että parantumista tukeva vaikutus lähes kaikkeen,mutta lähinnä nostan esiin sen immuunipuolustusta tukevan vaikutuksen ja sitä kautta laaja-alainen terveyttä tukeva vaikutus. Itse käytän pakuria lähinnä teenä,lämpimänä sekä kylmäjuomana.Kerään pakurit itse ja siihen on hyvä olla maanomistajan lupa,vaikka se kasvaakin lähinnä lahoamis kunnossa olevissa koivuissa,ollen koivun sieni.

Monet tutut ja asiakkaat ovat kertoneet kuinka flunssat pysyvät poissa ja vatsakin on tykännyt pakurista,tähän voin yhtyä käytettyäni n.4 vuotta pakuria.Kirjallisuudessa kerrotaan jopa syövän ennalta ehkäisevästä vaikutuksesta,sekä jälki-ja tukihoitona syövän jälkeen uusiutumisriskin vähentämiseksi(ei sytostaatti hoitojen aikana)

Itse käytän lähinnä juomana,mutta jauheena pakuria voi käyttää,pirtelöissä,mouseissa,viilin-ja jugurtin päällä,kuitenkin kohtuudessa pysyen.Nyrkkisääntönä voisi olla sopivana laimennoksena 2 teekupillista päivässä,kuten yrttitee suosituskin on.Koivunpakuria alkupuhdistuksen ja lohkomisen jälkeen. Esikeitetään 30-40 min runsaassa vedessä. Veden voi käyttää laimennettuna oman makusi mukaan.Keittämisen jälkeen lohkotaan pienemmiksi paloiksi n.2x2sm jolloin ne on helpompi kuivattaa odottamaan seuraavaa käyttöä,muutoin ne homehtuvat.Samoja pakureita voi käyttää 6-7x,keittäen n. 10min. runsaassa vedessä.Ylimääräinen juoma säilytetään siivilöityneenä jääkaapissa,joten vahvaa pakurinestettä on käytettäväksi useammaksi päiväksi,riippuen käyttäjien määrästä.


Kiitollisena hämmästelen tuota luonnon ja luojan lahjaa täällä pohjoismaissa,eli koivua.Koivu on todella äiti puu,se ruokkii ja hoitaa meitä mahlalla,lehdillä
(sauna vihta)malta ja sylitooni,tuhka maan ja kehon emäs tasapainottaja ja vielä lahotessaan se antaa tuon pakurin(sienen)terveytemme edistäjäksi.Kiitos,kiitos!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti