19. kesäkuuta 2016

LISÄÄ TIETOA NOKKOSEN,KUUSENKERKKIEN JA MÄNNYNSILMUJEN TERVEYSVAIKUTUKSISTA.

Luin juuri tutkimuksen jossa kerrottiin näin:

Mineraalijätti nokkosessa on paljon piitä,joka elvyttää sidekudosten ja verisuonten kuntoa.Nokkonen aktivoi aivojen välittäjäaineita,se on hyvä aivotoiminnalle ja muistille.Se voi laskea verenpainetta ja verensokeria,edistää suoliston toimintaa ja pintaverenkiertoa,sekä poistaa raskasmetalleja.

Nokkosta voi kerätä kaiken kesää,leikkaamalla läheltä maata,jolloin siihen kasvaa uusi sato ja nuoret ovat parhaita ja ne voi käyttää kokonaisina varsineen. Jo kukkivastakin voi käyttää terveet lehdet,mutta ne ovat vähän kovempia,sitkeämpiä.Kun olet lehdet kuivattanut,tai ryöpännyt pakkaseen,älä heitä varsia pois vaan katko ämpäriin ja kaada kuuma vesi päälle.Anna hautua n.3 vrk ja siivilöi kukille,yrttimaalle lannokkeeksi,
kasvuvoiman lisäksi tuhohyönteisetkin voivat hävitä.Nokkosvesi ei ole myrkky vaan vahvistaa kasvin omaa puolustusmekanismia. Tekee siis samaa kasville kuin ihmisellekkin.
Kannattaa käyttää nyt kesällä nokkosta tuoreena mahdollisimman paljon ja pimeän ajan päivittäiseen käyttöön on nokkos-viherjauhe kätevintä.Kuivatut nokkosen lehdet murskataan jauheeksi,jota on helppo sirotella ruokien päälle.

Jos olet tehnyt kuusenkerkkä uutetta alkoholiin uutettuna ja siivilöinyt pulloihin,älä heitä perskoja pois vaan laita rasioihin jääkaappiin ja käytä salatteihin,tai napsi sellaisenaan.Kerkät säilyy pakastamattakkin talven flunssa aikojen varalle,jolloin voit käyttää sekä sisäisesti että ottaa jalkakylpyjä.

Oulun Yliopiston Biologian laitoksen tutkija ryhmä on tehnyt huikeita löytöjä Suomalaisista kasveista,niiden parantavista vaikutuksista.Mm.ssa Männynsilmuista on kehitetty lääke joka auttaa/parantaa monia jopa kroonisia vaikeita sairauksia.Nyt on kehitteillä silmäsairauksia parantava lääke,ainetta ei kerrottu.(ajattelin voisikkohan se olla mustikka tai juolukka?)
Heidän mukaansa nimenomaan suomen maaperässä ja valoissa kasvaneet villiyrtit,puut,pensaat ovat ainutlaatuisia.Ne vaikuttavat jo luonnossa liikkuessamme ja ravintona sekä lääkkeinä tai lääkkeenomaisina tuotteina.

Nokkosen lehtiä kuivurissa ja uudet odottaa perkaamista kuivausta tai ryöppäämistä(5-10min,riippuen ovatko nuoria vai vanhempia) pakastusta tai pian käyttöä varten.Korsiosa ja huonot lehdet ämpäriin kuumaan veteen 2-3 vrk liotus hyötykäyttöön kukkasille ja kasveille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti