26. kesäkuuta 2016

LUONTAISIA KAUNEUDENHOITO VINKKEJÄ IHOLLE HIUKSILLE,SEKÄ TUOKSUJA ILMAN ALLERGISIA REAKTIOITA.

RUUSUVETTÄ ILMAN ALLERGISOIVIA KEMIKAALEJA:

Keräsin tänään aamupäivästä hansaruusun kukan terälehtiä kuivattaakseni teeaineeksi ja muistin vanhan reseptini ruusukasvovedestä,joka on aivan ihanan tuoksuinen ja säilyy ihmeen hyvin ilman kemikaalejakin.(Useamman kuukauden säilyvyys vaatii alkoholia tai natrium sitraattia)
Ruusun terälehdet puhtaassa vedessä auringossa harson alla 2-3 vrk,siivilöi,pullota.Muista puhtaus joka vaiheessa.

Kun keräät ruusunlettiä teeksi tai tuoksupusseja varten,voit kerätä puhtain käsin koriin,mutta kasvovettä varten on hyvä olla kertakäyttöhanskat kädessä ja astiat ehdottoman puhtaat,näin vältät bakteereja ja pilaantumista.

Tätä ihanan tuoksuista ruusuvettä voit käyttää virkistämään ja ravitsemaan kasvoja,pyyhkien tai taputellen.Voit myös laittaa siinä kostutetut laput silmien päälle ja käydä vaakasuoraan levähtämään 10-15min.Tällaisen kasvo-silmä kylvyn tein joskus nuorempana kun olimme lähdössä juhliin,ah`miten virkistynyt olo koko kehossa ja mielessä,ei vain kasvoilla.

Tuoksupusseja voi rakentaa kuivatuista ruusunterälehdistä,niitä laitetaan harsomaisiin pikkupusseihin joissa sulkeva nauha.Pussukoita ripustellaan vaatehuoneisiin ja komeroihin antamaan hyvän raikastavan tuoksun.Kylpyhuoneeseen voi laittaa ruusun lehtiä pikkukoriin tai maljaan silmäniloksi ja korvaamaan ne öklöttävät vc kemikaali tuoksut.

TERVEYSKYLPY HIUKSILLE.

Mielestäni paras ja yksinkertainen toteuttaa hiuksille on nokkosvedellä huuhtelu pesun jälkeen. Huuhtelu veden voi tehdä tuoreista nokkosista,tai kuivatuista. Laita astian pohjalle nokkosia ja kaada kiehuvan kuuma vesi päälle ja hauduta. tuoreita lehtiä pidempään,eli 30-60min,kuivattuja 15-20min.Siivilöi pesuvatiin, laimentaen miedon teen kaltaiseksi ja sopivan haaleaksi.Huuhtele hiukset pesun jälkeen viimeinen huuhtelu tällä nokkosvedellä. Jos hiuksesi ovat päässeet väsähtämään ja huonoon kuntoon,toista nokkoshuuhteluja viikottain,tulet kokemaan positiivisen muutoksen,elävöitymisen.Myöskin päänahka iloitsee.

(Jatkossa laitan muutaman kasvonaamio ohjeen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti