Olen hullaantunut Nyhtökauraan,sen makuun,helppouteen sekä sen täydelliseen proteini pitoisuuteen. Siinä on kaikki aminohapot joita solukkomme tarvitsee.
Kun valmistin ensimäisen aterian,ei se ollut paras mahdollinen maultaan,mutta harjoitus tekee mestarin,joten jaan kanssanne pari parasta reseptiäni.
NYHTÖKAURA-KASVIS-WOK:
250g nyhtökauraa
sipulia,valkosipulia runsaasti
2-3 rkl oliviöljyä
erilaisia kasviksia,kuten parsa ja kukkakaali,kesäkurpitsa,paprika,porkkana ym.
makusi mukaan ja mitä sattuu olemaan.
2-3 rkl erilaisia siemeni
ä,kuten seesam,auringonkukka,fenkoli.
mausteeksi mustapippuria,merisuolaa tai kristallisuolaa
yrttimausteita makusi mukaan esim.meirami,basiliika,lipstikka.
Kuumenna öljy pannulla(ei ruskistaen) ja kuulota sipulit kullankeltaisiksi.
Lisää nyhtökaura ja vookaa käännellen lastalla.
Lisää pieneksi pilkotut kasvikset sekaan tai toisella pannulla vookaten ja yhdistä lopuksi samaan pataan tai pannuun ja ripottele siemenet,sekä mausteet.
Voit lisätä öljyä tai murskattua tomattia,ketsuppia mikäli paistos on liian kuivaa,tai siemeniä,pähkinöitä imemään liiallista kosteutta jos nestettä liikaa.
Jos käyttää pakastevihanneksia,tulee nestettä helposti liikaa.
Parhaan maun ja ravintopitoisuuden saa tietysti tuoreista kasviksista,samoin voi käyttää tuoreita yrttejä maustamiseen silloin kun niitä sattuu olemaan.
Voit tehdä ½annosta,mutta säilyy hyvin jääkaapissa,paranee lämmittettäessä.
Maistele ja lisää makuja tarvittaessa.
Ruoka syntyy 15-20 min. hyvää ruokahalua !!!
Ps.ylemmässä kuvassa lisätty tomattipyreetä,alemmassa annoksessa ei.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti