25. lokakuuta 2017

SYKSYN TERVEYSHERKKU

Olen luvannut tähän blokiini reseptejäkin,tässäpä yksi satokauden satoa oleva.
Tein hiljattain meille oikein 2 vuokaa,koska pakastettuna se vain paranee.

KAALI KOOKKOSLAATIKKO:

1 keräkaali pienehkö,miel.luomu
2-3 keskikokoista sipulia,
50-80gr kookkoshiutaletta (makusi mukaan)
2 kuutiota kasvislientä,miel.luomu
2-3dl lämmintä vettä
2-3rkl siirappia

Kaali suikaloidaan ja kuulotetaan öljyssä,samoin sipulit.(ei ruskisteta)
Laitetaan uunivuokaan kerroksittain kaalia,sipulia ja kookkoshiutaletta.Kaalia n. 2 sm kerros,sipulia harsomainen kerros ja kookkosta ripotellaan kuin ensilumi olisi satanut peittäen maan lähes täysin.Pälimäiseksi kaalikerros.

Sekoita liemikuutiot ja siirappi lämpöiseen veteen (liukenee paremmin) ja valele nestettä laatikon päälle sopivasti niin että neste"kurkistaa",mutta ei peitä kaalia.

Kypsennetään miedolla lämmöllä,n.150 asteessa n.1½tuntia.Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää tarvittaessa ettei tule kuivaa.Voit myös tarkastella makua,tarvitseeko suolaa tai makeutta lisää.

Nautitaan puolukkahillon kanssa.Mielestäni tällä aterialla ei muuta kaipaa,tulee kylläinen,vaan ei raskas olo.Kaalithan ovat meidän parhaita ruokia ravitsemuksellisestikkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti