19. kesäkuuta 2022

MIELENTERVEYDEN JA TERVEYDEN TUHOTYÖTÄ,(onko tämä tarkoituksellista?)

Otsikon tavoin joutuu miettimään ja kyselemään ja taisipa hiljattain tulla vastaus ihan oman kokemuksen kautta.Luulempa että moni kokee,tuntee samaa,mutta ei pysty huomioimaan mistä pahaolo johtuu?

Heräsin jokuaika sitten iloisesti,terveenä,söin aamiaisen ja katsoin klo 9 uutiset.Piakkoin huomasin olevani äärettömän vihainen,tuntui että voisin hajottaa kivitalon,tai kuristaa jonkun henkihieveriin.Tuollainen yllättävä viha ilman ymmärrettävää syytä herätti miettimään mistä oikein on kysymys?Pian alkoikin nousta kuvia kuin TV ruudusta,murskattuja taloja,uutisvirtaa tähän tapaan. Inflaatio,talous näkymät heikot,korot nousee,asuntolainaa liikaa taloyhtiöillä ja omakoti asujilla,sos-ja terveyspalveluihin ei pääse,vanhustenhoito retuperällä,syksyllä saattaa vaania uusi pandemia!?Ostovoima heikkenee,tulisiko jakaa rahaa heikommassa asemassa oleville,vai laskea veroja?

Tätä meille syötetään päivästä toiseen,jos siitä ei tressaannu ja masennu,niin mistä sitten? Onneksi sain vihakohtauksen,jossa purkautui paineeni,enkä masentunut.Totesin kyllä että velkaa on ja taloyhtiössä tehdään remontilla lisää,meidänkin piikissä on jo yli 40tuhatta,joka pieniin tuloihimme nähden on paljon.  Henkilökohtaisesti en hätäile,enkä valita,kaikki on hallinnassa,me selviämme,mutta toivoisi positiivisia uutisia edes kerran viikossa.Toivoisi maan-äitiä ja-isää,jotka sanoisivat Suomalaisille,te olette urhea kansa,yhdessä me selviämme,olemme pahemmastakin selvinneet. Politikot eivät sitä tee,niiden on aseteltava sanansa niin että ääniä tulisi lisää,ettei ainakaan menetä äänestäjiä.(vaikkapa luvata utopiaa)

Sodasta ja uhkista huolimatta löytyy hyviä uutisia tälläkin hetkellä,suorastaan ihmeitä tapahtuu.Ihme on kuinka Ukrainan kansa kestää,miten heidän Presitenttinsä sai kuin hengen vuodatuksen viisautta,voimaa,  tahtoa,jota hän valaa taistelijoille ja kansalleenkin.Hyvä uutinen on auttamishalu ja tahto meidän ihmisten keskellä euroopassa ja osin kautta maailman.Varmaan siellä sodan keskellä on monia urheita tekoja,joista ei uutisoida.

Hyvissä uutisissa voisi kertoa mitä positiivista tapahtuu koettelemuksissa ja vastoinkäymisissä niin yksilölle kuin kansoille ja ihmiskunnalle.Parhaimmillaan ne auttavat kasvuun,kehittymään,pitkän harppauksen henkisessä evoluutiossa.

1 kommentti:

  1. Nuorista olen huolestunut, mieleterveyden ongelmat lisääntyy,he imaisevat pelon herkemmin, koska heillä ei ole kokemusta vaikeuksista selviämisestä, kuten sodan ja puutteen läpi rämpineillä.Sieltä löytyy paljon positiivistakin

    VastaaPoista