2. marraskuuta 2022

NEUVOKKUUTTA RUUAN KALLISTUESSA(ravitsevuutta,terveellisyyttä unohtamatta)

Otsikon voisi myös nimetä luovuuden edistäjäksi.Historiasta tunnemme,kuinka vanha kansa oli kekseliästä,luovaa kun ei ollut enempää ruoka-aineita,kuin rahaakaan.Meillä on raakaaineita,mutta monen kukkarolle liian kallista,silloin on syytä pysähtyä miettimään hinta laatusuhdetta.Olin ajatellut tähän kirjoitta muutamia reseptejä,jotka täyttävät nuo vaatimukset,mutta ne löytyvät tämän blokin postauksista,joten laitan vain nimet ja päivämäärät etsinnän helpottamiseksi.Noita reseptejä ja kasviskeittoja,pannurieskoilla täydennettynä olen alkanut itsekkin suosia.

* Kasvissyöjän "maksalaatikko" (täysjyväriisi,pähkinä,rusina) 3.5-15

* Syksyn terveysherkku:Kaali kookkoslaatikko (kaali,sipuli,kookkoshiutale) 25.10-17

* Punajuuri hyve (punajuuri,sipuli,siirappi) 29.4-15)

Kasviskeitot ovat edullisia ja ravitsevia kun muistaa käyttää laajaa valikoimaa,ei tarvitse kuin ripaus kalaa,tai lihaa,tai vain maustaa hyvin. Rieskat on nopeita tehdä,niihin voi kätkeä aamupuuron tähteet ja ne jatkattavat leipää kummasti,antaen vaihtelua,sopien etenkin keittojen kanssa. Resepti löytyykin otsikolla;

* Keiton kanssa ihana R I E S K A  30.4-15

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti