12. tammikuuta 2024

12-14 TUNNIN PÄTKÄ PAASTOT ÖISIN,TERVEYTTÄ JA HYVÄÄ OLOA TUOMAAN!!

Olen lähes vuoden ollut ns.pätkä paastolla ja vatsan toiminta on erinomainen,eikä esim,riisi-sipuli,tai mehupaastolle ole ollut tarvetta.Aijemmin harrastin niitä,saadakseni vatsani toiminnan kuntoon ja puhdistautuakseni raskaasta,sumuisesta olosta.Kun vatsa on kunnossa,aivotkin pysyvät hyvässä vireessä. Voisi sanoa että suolisto ja aivot ovat työparit,joten suoliston kautta voidaan omalta osaltaan ehkäistä,jarrutella muistisairauksia.

Tässäpä ohje yöpaastoon:

Päivän viimeinen ateria ennen klo 18,vain vettä ja yrttiteetä,esim camomilla tai Sitruunamelisa,jotka ovat unta antavia.

Aamiainen klo 6 jälkeen. Itselläni on tapana käydä 6-7 välillä pikku ateria,mikäli on nälkä,tee,tai kahvikupponen ja 1 Riisipiirakka.Eläkeläinen voi mennä vielä ottamaan torkut,tai hiljentyen latautua päivään. Työelämässä olevalla on oma aikataulunsa.Minun paastokseni tulee 12-14 tuntia.

Tämä rytmi auttaa rauhalliseen syvään yöuneen,koska ruuansulatus ei lähde enää käyntiin. Kevyen,kasvis voittoisen ruan sulamisaika on noin 3 tuntia ja raskaamman aterian noin 5 tuntia vatsalaukussa,josta se kulkeutuu alemmas suolistoon,häiritsemättä nukkujaa. Niinkuin tiedämme,hyvä ja riittävä uni on kaiken terveyden tukia ja perusta.

Toki ravinnon laadulla on suuri merkitys.Kaikkien mittareiden mukaan näyttää kasvis-kala voittoinen ruokavalio olevan parhaasta päästä,siinä rajoitukset huomioiden.Kun suolisto saadaan kuntoon,näyttää herkkyydet tietyille ravintoaineillekin vähenevän? Itselläni on ollut viljatuotteet,vehnä,ohra,ruis ja maidon lactoosi,rajoitetusti voin nykysin jo niitä käyttää. Lihaa syön korkeintaan yhden aterian viikossa ja kalaa kaksi,kuten terveystietoiset lähteetkin suosittaa. 

Mielestäni 3 pääateriaa,aamiainen,lounas,päivällinen riittää,mutta varsinkin työssä uurastavalle tarvitaan välipaloja,mieluiten hedelmää,marjoja,jugurttia ja tietysti suomalaisten rakastamaa kahvia kupponen hyvän kahvileivän keralla,jatkuvaa puputtamista en suosittele kenellekään,vatsakin on taukonsa ansainnut.


Juhla-ateria meidän perheessä,uunisiikaa perunoiden ym.kasvisten kanssa,alkupalana täytetyt Avokaadot.Viinillä juhlistimme Martin päivää. Liika tiukkapipoisuuskin on terveysriski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti