30. huhtikuuta 2015

KEITON KANSSA IHANAA RIESKAA

AURINKO LEIPÄ,joka käy kaikille,on nopea tehdä ja tosi maistuva,terveellinen,ravitseva.
Jos ei ole ruokarajoituksia,voit käyttää mitä jauhoja tai siemeniä haluat.

Resepti Aurinkoleipään:

9 dl jauhoja maissi,riisi,tattari ym gluteeniton
4½dl vettä
1-2dl siemeniä kuten seesam,pellava ja auringonkukka
½-1dl öljyä
2-3dl porkkanaraastetta
3tl leivinjauhetta
Auringonkukan siemenet on hyvä murskata tai laittaa kaikkikin siemenet likoamaan taikina veteen vähäksi aikaa(ei välttämätön)

Päälle halutessasi kuminan- tai unikonsiementä,jos pidät fenkolista sen siemenet sopii myös.

Kaikki aineet sekoitetaan kapustalla nopeasti,ei vatkaten.

Taputellaan uunipannulle jossa öljyä tai leivinpaperi n.1½cm paksuksi rieskaksi.Taputtelun voi tehdä öljytyllä kädellä tai lastalla.Rieskan voi ruuduttaa taikinapyörällä tai veitsellä n.10cm ruuduiksi,helpottaa jakamista.Halutessasi ripota päälle siemeniä.
Voit vaihteeksi taputella myös pikku-kakkaroiksi n.10cm halkaisijaltaan.

Paistetaan 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla n.30 min kauniin kullankeltaiseksi.
Nauti tuoksusta ja mausta keralla keiton tai tee leipänä.Sopii hyvin myös pakastettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti