10. elokuuta 2015

STRESSI,SEN VAIKUTUS JA HALLINTA

Kaikki stressi ei toki ole pahasta,on normaalia tervettä stressiä joka kannustaa ja vie elämässä eteenpäin.Toinen virhe olettamus on,että työpaineet ovat lähes ainoat stressin aiheuttajat.Sillä rintamalla voidaan puhua paremminkin työuupumuksesta ja siihen yleensä auttaa loma,ehkä työn uudelleen järjestelyt ym sen kaltaiset toiminnot.Työ ei ihmistä tapa,eli aiheuta vakavaa sairastuttavaa sressiä,vaan sieltä takaa löytyy ihan muuta.Niihin tekiöihin paneudumme seuraavassa.

PELKO ja kaikki siihen liityvä ja siitä kumpuava on ehdottomasti suurin sressin aiheuttaja.
Jatkuessaan vuosia ja vuosikymmeniä aiheutuu siitä sairautta fyysistä tai henkistä,usein molempia.
Ehkäpä toteat ettei sinulla ole pelkoja?Mietitäämpä yhdessä mitä kaikkea pelkoon voi liittyä ikään-
kuin alatekijöinä.
Riittämättömyys,hylätyksi tuleminen,kasvonsa menettäminen,arvottomuus,yksin jääminen,itselle tai läheisille sattuu jotakin,jne.
Noita edellä lueteltuja on vaikeampi tunnistaa pelosta syntyneeksi.Suoranaisia pelkoja kuten sairaus, työttömyys,talous,vanheneminen,kuolema,on helppo tunnistaa ja niitä joko on tai sitten ei.Molemmat aiheuttavat stressiä ja sitä kautta uhkia terveydellemme.

Pitkään erilaisia luonaisterapioita tehneenä olen havainnoinut,että suurimmat ongelmat ovat heikko itsetunto ja itsensä ilmaiseminen.Useinkin jäljet johtavat lapsuuteen,nuoruuteen ja koulumaailmaan.
Itsetunnon heikkous voi olla niin hyvin kätkössä ja naamioitunut,ettei sitä ympäristö tunnista,josko ihminen itsekkään?Moni on kertonut kuinka kaksinverroin rankkaa on koettaa peittää epävarmuus, riittämättömyys huolettoman,varman oloisen naamion taakse.Tuohon voin todeta,että tuttua on itsellenikin menneinä aikoina.Onnistuinkin niin hyvin huijaamaan että minua suorastaan kehuttiin,
miten vapaa ja luonnollinen olen,vaikka olin ahdistukseen saakka estoinen,epävarma.On sanomattakin selvää että tuollainen vie valtavasti energiaa ja syntyy energiavajetta,sairautta.Näin oli myös minulla,sairastin paljon,ollen lääkekierteessä,kunnes heräsin.

Jos ja kun haluaa lähteä stressin purku talkoisiin,on vain yksi tie,löytää se oma tie ja se tie menee oman sisäisyyden kautta.Se tie voi tuntua pitkältä,vaikka onkin lyhyt matka omaan sisäisyyteen.
Kumma kyllä,useinkin se tuntuu pelottavalta ja sitä löytää kaikenlaista korvike-tekemistä.Haluaa muuttaa ympäristöä,toista ihmistä,maailmaa,vaikka tietäisikkin ettei voi muuttaa muuta kuin omaa suhtautumistaan.
Useinkin tarvitsemme jonkin sysäyksen,kuten menetys,sairaus ym haaste pysähtyäksemme.Siitä voi alkaa matka itseen,löytöretki omaan sisäisyyteen.Parhaimmillaan sieltä löytyy todellinen itse,sisäinen valomme joka ohjaa matkaamme kumppanuudessa Jumalan kanssa.

Kerron lisää stressin vaikutuksista psyykkis-fyysiseen terveyteen ja keinoista niistä vapautumiseen toisessa blokissani"Ihmeitä tapahtuu"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti