4. huhtikuuta 2016

LONKAN JA POLVEN PARHAAKSI.

Näyttää siltä että vaikka olen perusterve,minulle annetaan pikkuremppoja hoitaakseni niitä omatoimisesti ja jakaakseni vinkkejä eteenpäin.

Viime syksynä 2015 alkoi oikea lonkkani oireilla haitaten jo kävelemistä.
Venyttelin ja jumppasin,sekä hieroin aromaattisilla öljyillä esim.Lavendel ja Rosmariini.(Kylmäpuristettu oliviöljy ja lihaskipuihin tarkoitetut voiteetkin käy)
Ongelma helpottui,mutta ei tyystin hävinnyt.Hakeuduin Kalevalaiseen jäsenkäsittelyyn Kyllikki Kakkoselle. Hän totesi että lantioni on hieman kierossa oikean jalan ulkosyrjän kireitten lihasten myötä.Hieronnassa oikean reisi-ja sääriluun viereiset lihakset olivat kireät ja aristavat,samoin ristiluun tuntumassa ja pakarassa.Jatkoin omatoimisesti niiden hieromista,irrottelua,venyttelin ja jumppasin kohtuudessa. Sain lonkkani kuntoon,eikä se vaivannut koko talvena,kunnes jälleen maaliskuun alkupuolella palattuamme etelän lämmöstä.

Aloitin samanlaisen itsehoito systeemin nyt jo tietäen että homma hoituu. Hoitamattomana tuo lihasten kireys kierouttaa lantiota ja aiheuttaa ajanmittaan lonkka-tai polvinivelen vaurion,joka yleensä vaatii kirurgisen hoidon.
Itsehoidolla ja tarvittaessa jäsenkäsittelyllä ammattiauttajalla voi ainakin siirtää,tai kokonaan välttää vakavammat vauriot. Jälleen jalka ja lonkka on kunnossa,eikä pakarassa pistävää kipua.Jälkioireena tosin ilmenee ajoittaista liikkaamista,koska ihmisellä on solumuisti.Soluni oppivat liikkaavan tyylin,eivätkä heti unohda oppimaansa.

Jalkojen ongelmat saattavat johtua myös peloista.Esimerkiksi tulevaisuuden pelko(pelko askeltaa tulevaisuuteen)voi olla lisätekijänä jalkaongelmissa.Olen rehellisesti miettinyt,pelkäänkö jotain ja luulempa löytäneeni ja silloinhan on hoidettava myös sitä emotionaalista puolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti