16. huhtikuuta 2015

PIENILLÄ MUUTOKSILLA SUURIAKIN VAIKUTUKSIA.

Nyt tulee vinkkejä vauvasta vaariin ja molemmille sukupuolille. Anteeksi vain miehet että olette olleet vähän paitsiossa,mutta lupaan teillekin jotain henkilökohtaista tämän jutun lisäksi.Tietysti ravinto ja happo-emästasapainon kohentaminen koskee kaikkia. Monien sairauksien,kuten reuma ja fibromyalgin laukaisijana voi olla liian hapan elimistö.Happoylijäämät,kuten virtsahappo,kasaantuvat niveliin ja kudoksiin.

Nyt kysyisin,onko sinulla tai perheessäsi ongelmia nenän,poskionteloiden tai kurkun alueella,etenkin talvisin?Varsinkin jos asut sähkölämmitteisessä talossa tai kerrostalossa saattaa olla huoneen lämpö liian korkea ja kuiva? Myöskin iho ja silmät voivat reakoida kutinalla ym.oirein.Mikäli edellä kuvattuja oireita ilmenee ja ehkä myös toistuvia nuha-yskä ongelmia,toimi seuraavasti.

-hanki huonelämpö-ja kosteusmittari,huonelämpö 20c,kosteus 25-50%

-mikäli huone ilma on liian kuiva,hanki ilman kostuttaja ja seuraa mittarista että kosteus on 30-40% mieluiten ja vähintään 25%

Näillä pienillä,yksinkeretaisilla muutoksilla olemme päässeet talvisin vaivanneista ihokutinoista,silmien limakalvojen kutinasta,nenän limakalvojen kuivumisesta,kurkun käheydestä ja köhimisestä.Onneksi emme ole aijemminkaan sairastelleet flunssaa kuin tosi harvoin.Yksi tekijä siihen voi olla että jo n.20 vuotta olen pitänyt talvisin asuinhuoneen lämmön n.20c ja makuuhuoneen 1-2 astetta alempana.Tämän vinkin sain eräältä kurkku-nenä lääkäriltä,hän selosti;jos huonelämmön kuumuudesta menemme koleaan,kylmään,jopa pakkaseen,on hengitystiemme lujilla ja vaarana sairastua.

Nyt olemme jo pian kesässä ja voimme tuulettaa,saaden kosteampaa ulkoilmaa,mutta kokeileppa ensi syksynä.Ihmettelen miten valtavasti vettä kului viime syksynä aloittaessamme kostutuksen.Ilman kostuttaja oli päällä lähes yötä päivää,kuluttaen 2 litraa vrk viikon ajan ennen kuin kosteusmittari nousi 30%. Kuiva ilma oli imenyt niin tarkkaan kosteuden kaikesta että kesti saada tasapaino takaisin

Ihmettelen myös sitä,miksi ei tästä asiasta puhuta,pienillä muutoksilla voisi olla monen kohdalla iso vaikutus. Me olemme päässeet iho-,silmä-,kurkku-,nenäongelmista ja kukkasenikin voivat paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti