7. huhtikuuta 2015

YLEISIÄ OHJEITA KUUKAUTIS ONGELMIIN JA MENOPAUSSIN LÄHESTYESSÄ

Naisen hormoonitoiminnot ovat ehkäpä hänen herkintä aluettaan.Parhaiten ymmärrämme tuon herkkyyden mieliala vaihteluista kk.kierrossa ja että järkyttävät tapahtumat voivat aiheuttaa kk.tisten loppumisen,tai jatkuvan vuodon.Normaali kk.tis kierto on 28 vrk ja näin noudattelee kuun kiertoa ja luonnon rytmiä. Kohdulla ja Äiti-maalla on samankaltainen perus tehtävä,synnyttää ja ruokkia,ensin kohdussa ja sitten rinnoilla.Siksipä ravinnolla ja luonnon rytmin seuraamisella on huomattava osuus gynekolokiseen hyvinvointiimme.Annankin ensiksi yleisiä ohjeita,jotka sopivat pohjaksi olipa ongelmasi epäsäännölliset -tai kivuliaat kk.tiset ja myös menopaussin lähestyessä,tai hoidossa.

RAVINTO:
- kasvisvoittoinen ravinto,punaista lihaa niukasti tai ei ollenkaan
- mieluiten lähiruokaa ja luonnon rytmiin sopeutettuna,eli voittopuolisesti kausiruokaa mitä maa tuottaa minäkin vuoden aikana.
- huomio elimistön happo-emäs tasapainoon.Jos kehosi on hapan(mitta liuskoja saa apteekista ja luontaistuote kaupasta joilla katsotaan virtsasta) Hapan elimistö aiheuttaa myös kk.tis ongelmia,etenkin kivuliaat kuukautiset.Kasvisruoka on voittopuolisesti emäsylijäämäinen ja eäinperäinen ravinto happoylijäämäistä.
-pyri säännölliseen rytmiin ruokailussa,nukkumisessa,kesärytmi,talvirytmi,eli pimeällä unta enemmän ja valoisalla vähemmän.Pääasia on että pyrit säännöllisyyteen nukahtamis ja heräämis ajoissa noin yleensä.

KIVULIAAT KUUKAUTISET:

Usein kivuliaiden kk.tisten aiheuttajana on hapan kohdun limakalvo.Mikäli näin olisi,voit kokeilla asperiinia,ei kivun hoitoon vaan kuuri aloitetaan 5 vrk ennen kk.tisten alkua.Mikäli kivut vähenevät, jatka toistuvasti ja vielä tarvittaessa vuodon aikana parina päivänä.jos saat positiivisia tuloksia on kipujen aiheuttajan yksi syy,hapan kohdun limakalvo.
Päästäksesi kipukierteestä pysyvämmin ota avuksi kasvisravinto ainakin ½-1 vuoteen.Aamuisin suosittelen Omenaviini etikkaa 1 rkl lasillisessa vettä,voit makeuttaa 1 tl hunajaa jos hapan tökkää.

Kaikkein nopeimmin saa happaman elimistön neutraaliksi,emäksisemmäksi koivun tuhkalla,saa apt. ja luontaistuotekaupasta ohjeilla varustettuna.

Jatkossa kerron epäsäännöllisten kuukautisten ja vaihdevuosien luontaisesta hoidosta.

Aila Kätilö-terveydenhoitaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti