29. huhtikuuta 2015

PUNAJUURI HYVE

Punajuuri hyve, resepti:

* 4-5 kpl luomupunajuuria(mieluiten)
* 2-3 kpl suurehkoa valkosipulia
* 1    luomu kasvisliemi kuutio
* 5-6 dl vettä
* 170gr Sinihomejuustoa eli 1 pala,laitetaan keittämisen loppuvaiheessa.

Raasta tuoreet punajuuret karheaksi raasteeksi n.½ sm läpimitaltaan.Helpoimmin käy sähköisellä kasvisraastimella,mutta käsipelikin käy ja samalla laitat omat lempeät energiasi joukkoon.
Viipaloi myös sipulit samankaltaisiksi siivuiksi ja laita molemmat 3-4 litran kattilaan,jossa valmiina vettä n.½ litraa,lisää myös liemikuutio.(nestettä tulee punajuurista ja sipulista,mutta lisää tarvittaessa)

Keitä n.30 min hämmäyttäen välillä ja tarkastaen että neste juuri peittää seoksen.Lisää Sinihome juusto,mikäli pidät sen mausta laita koko paketti ohuvina siivuina,ellet niin laita vähemmän,se antaa kuitenkin ruualle sen pikantin maun ja suolaa ei tarvitse lisätä.Sekoita ja anna kiehahtaa vielä hetken.

Tarjoile kuumana ja jos jää ylimääräistä voit toisena päivänä lisätä vettä sopivasti ja tarjoilla keittona.
Jos teet ison annoksen kerralla voit pakastaa rasioihin sellaisenaan(jäähdytä).Pakastusta varten olisi parempi laittaa Aurajuusto vasta ruuan kuumennus vaiheessa,juusto hieman kärsii pakkasessa,mutta ei pahemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti